Missie Tandartspraktijk Polman

Het toegankelijk houden van tandheelkundige zorg

Tandartspraktijk Polman ziet het als haar missie tandheelkundige zorg voor iedereen in Lochem en omgeving toegankelijk te houden. Of iets specifieker: het behoud van een functioneel en esthetisch gebit voor iedereen mogelijk maken. Missies kunnen wel eens wat vaag of abstract overkomen en om te voorkomen dat dit bij deze missie ook het geval is volgt hierbij wat uitleg.

Allereerst is een gezond eigen gebit een plezierig iets. Kauwen en lachen zonder pijn of onzekerheid zorgt voor een fijn gevoel en geeft zelfvertrouwen. Naast dit fijne gevoel draagt een gezond gebit ook bij aan een gezond lichaam, onder meer door minder hartproblemen en diabetes. Kortom: de voordelen van gebitsbehoud. Bij het verlies van het eigen gebit kan een prothese met of zonder implantaten voor een goede functie en uiterlijk zorgen.

Het tweede deel van de missie: 'het toegankelijk houden' wordt op meerdere manieren uitgedragen. Niet alleen zijn wij rolstoeltoegankelijk zonder drempels, bieden we een luisterend en begripvol oor voor angstige mensen die jarenlang niet naar een tandarts zijn geweest, maar ook streven we er naar met respect voor de financiële mogelijkheden een goede oplossing voor (dreigende) gebitsproblemen te vinden. Dit betekent dat niet altijd de dure grenzen van wat technisch mogelijk is hoeven te worden opgezocht, maar dat ook het ontbreken van een kies kan worden geaccepteerd. Toegankelijkheid door beperking tot het wenselijke. Meer kan, maar hoeft niet altijd.

Uiteraard is kwaliteit belangrijk. Schone instrumenten, scholing van medewerkers en gebruik van moderne materialen die zich bewezen hebben dragen bij aan een optimaal resultaat. Maar ook een rustige, vriendelijke sfeer dragen in deze visie bij aan de toegankelijkheid van een tandarts.